Csodák mégis vannak

Antonio Marchesi PP és klubja a Rotary Club Milano Sud Ovest, egy Global Grant indítványozása alapján indult el, a legkisebbek részére ez a csoda.

Nehéz időkben jól meg kell gondolni hogyan segítünk, hogy a segíteni akarással tényleg segítsünk.

Robert Rojak az ICC Ukrajna-Magyarorszàg elnöke, a RC Uzhgorod kincstárnoka, Olga Travina PP, RC Uzhgorod jól ismerik a kárpátaljai viszonyokat. Az általuk javasolt Szent Mihály Egészségügyi-Szociális Gyermek Rehabilitációs Központ-ra esett a választás, ahol több száz mozgásszervi rendellenességben szenvedő gyermek számára biztosítják, magasan képzett terapeuták a gyógyulást. Csak egy nemzetközi Rotary összefogásból valósulhatott meg ez a több, mint hat hónap előkészítést igénylő terv.

A Global Grant támogatásához csatlakozott a Rotary International, a RD2041, RD1660, RD1911, a Rotary Club Paris Quai d’Orsay, a Rotary Club Budapest-Margitsziget, Rotary Club Göd, Rotary Club Danubia Csólyospálos, Rotary Club Győr, Rotary Club Baja, Rotary Club Sátoraljaújhely, RC Szolnok, RC Szent-Gellért, Rotary Club Budapest, Rotary Club Budapest-City, Rotary Club Kisvárda, Rotary Club Szentendre, valamint olasz és német RC-ok.

Tegnap volt az ünnepélyes átadása a terápiás eszközöknek a kárpátaljai Ráton. Örömmel vettünk részt, Réti László magyar DG, Vitalii Lesko ukrán DG és mindkét ungvári RC tagjainak kíséretében. A nemzetközi klubok és Patrizia de Natale DG 2041 levélben üdvözölte az ünnepséget. Melinda, a rehabilitációs központ vezetője örömmel mutatta be, a már használatba vett új terápiás eszközöket. Jól szervezett, csupa szív, profi terapeutákból álló csapat áll mögötte. A központban, az új eszközök mellett van/ lenne lehetőség aquatikus terápiára, ahol most a háború miatti megszorítások és szükség miatt nem lehet a vizet a megfelelő hőfokra felfűteni. További segítségre lenne szükség, a lovarda fejlesztésére például, ahol terápiás célból tartják Húsvétot, Dását és a többi 4 lábút. Szükség lenne egy fogászati kis rtg gépre, fogászati egység már van. A központban, a felső emeleteken a háború elől menekülteket is elszállásolnak, ill. a terápiára érkezett gyermekek szüleit. Nos itt is vannak még feladatok a megfelelő felszereltség elérésére.

A 15 fős vendégseregnek, kik képviselhették a többi, a GG-ben résztvevőket, igazán szívet melengető élményben lehetett része, hogy milyen csodákat lehet elérni Rotarys összefogásból.

Köszönjük az ungvári Rotarystáknak a kitűnő kulturális és kulináris keretprogramot! 🙏🏼❤️#enjoyrotary#imaginerotary💙💛