Rólunk

A Rotary International 118. születésnapján 2 új taggal bővült a klubunk. Örömmel köszöntjük az új barátainkat, Frimmel Mariannt és Kocsis Mónikát.

💙💛

Az RC Budapest-Margitsziget elmúlt 20 éve

A Rotary Club Budapest-Margitsziget története 1997. április 10-én kezdődött, amikor a klub alapító tagjai elhatározták egy új Rotary klub megalapítását. A charter ünnepséget az RC Szentendrével közösen tartottuk 1998.06.27-én. A klubunk legfontosabb erőssége a klubtagok egymás iránti barátsága volt, amelyet érdekes előadások, hazai és külföldi kirándulások, közösségi klub- és district események erősítettek. Az összefogás számtalan sikeres jószolgálati programot eredményezett, köztük is elsőként a Cseppkő utcai Gyermekotthon támogatását, majd egy nemzetközi összefogással megvalósult orvosi rendelő projektet a boldogkőváraljai Gondozó Otthonban.

Klubtagjaink

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot.

Rotary Friendship Weekend

Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek és arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.

PETS SETS 2016

Ezeket az ideálokat ápolják a a Rotarysták baráti összejöveteleiken. Ezeket az ideálokat képviselik, és ezek szerint az ideálok szerint élnek.

ÖNZETLEN SEGÍTŐKÉSZSÉG, CSELEKVŐ HUMANIZMUS

ROTARY

A négy kérdés próbája…

A Rotaryban az emberek közötti kapcsolatokban a magas etikai alapelvek alkalmazásának és betartásának bevált mércéje a négy kérdés próba:

  • Igaz-e?
  • Tisztességes-e minden érintett számára?
  • Elősegíti-e a barátságot és jóakaratot?
  • Javát szolgálja-e minden érintettnek?

A Rotary célja

A Rotary célja az önzetlen segítőkészség, a cselekvő humanizmus a mindennapi életben(„Service Above Self“). A Rotary ezt a célt a következő módokon igyekszik elérni

a barátság ápolásával, amely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára, a magán- és hivatásos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerése által

valamennyi Rotarys felelősségteljes magán, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával, a jószándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja olyan tevékeny emberek világközössége által, akiket a segítőkészség ideálja egyesít

https://rotary.hu/

https://www.rotary.org/en

https://www.endpolio.org/