Akcióban a Rotary Club Budapest - Margitsziget

Akcióban a Rotary Club Budapest – Margitsziget

Klubunk közel 10 éve van jelen a Józsefvárosban. A LOSI támogatása, napi szinten jelen van életünkben. Klubunk zászlajára tűzte ki – mely egybecseng a Rotary szellemiségével is – hogy a rászorultak megsegítésén és támogatásán túl a környezetünkért is tenni szeretnénk. Hagyományt igyekszünk teremteni faültetéssel, éves szinten szemétszedéssel, vagy park örökbefogadással. Örömteli esemény volt a mai, hogy az Önkormányzattól személyes találkozási lehetőséget kaptunk. Elindult egy még mélyebb kapcsolat, mely arról szól, hogy tegyük környezetünkért jobban-szebben. Hamarosan online fórumba is lesz lehetőségünk bekapcsolódni. Szóval üdítő volt a ma reggeli indítás. Szép Napot mindenkinek!

Akcióban a Rotary Club Budapest – Margitsziget karöltve a Rotaract Club Budapest-Margitszigettel!
Ma parkot szépítettünk és szemetet szedtünk.
Gabriella Nagy Elnök asszony közbenjárására a Józsefvárosi Önkormányzat engedélyével örökbefogadhattuk a Molnár Ferenc parkot, egészen véletlenül, alig 100 m-re a klubunk által támogatott Lositól. Az önkormányzat üdvözölte ötletünket, hogy valamilyen formában szeretnénk mi is tenni a környezetünkért, szépíteni azt. Külön öröm, hogy a Losihoz ilyen közel sikerült egy a klubunk nagyságához is passzoló parkot találni. Már szárnyal a gondolatunk, hogy hogyan vonjuk be a Losis gyerekeket is a környezettudatos nevelésbe. A múltkori 🍎🌳 ültetés után ma a Práter utca melletti parkot tettük rendbe és a Losi előtti területet. 🧹🧹☀️
Reggel munkavédelmi előadást és kerti szerszámokat kaptunk egy önkormányzati munkatárstól. Nagyon profin volt minden megszervezve. Néhány lépés után birtokba vettük a parkot. Belefeledkezve, az időjárástól is támogatva tettük a dolgunkat és ötleteltünk mi mindent szeretnénk még a parkban hosszútávban megvalósítani.
Nagyszerű dolog, hogy a Rotary Alapítvány kuratóriuma és a Rotary International Igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta egy új fókuszterület hozzáadását: a környezetvédelem támogatását, valamint, hogy a Rotary Magyarország által meghirdetett Environmental Sustainability Rotary Action Group részesei lehetünk!