Kétszer ad, aki gyorsan ad

Kétszer ad, aki gyorsan ad

A Rotary Club Budapest-Margitsziget ismét hírt adott magáról: most a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokon segítenek – a kerületünkben is.

Februárban a Rotary Club Budapest-Margitsziget egy új tanítási módszer bevezetésével (KIP módszerrel) szerepelt a Józsefváros újságban. Ezúttal a Club egy újabb kezdeményezésével adott hírt magáról: a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokon segítenek.

Sokan vesztették el az állásukat egyik napról a másikra és a legalapvetőbb igények, mint étkezés, higiéniás körülmények, lakhatás került hirtelen veszélybe – állapította meg a Club, amely csatlakozott a „Józsefváros összefog” civil kezdeményezéshez. A Rotary Club Budapest-Margitsziget a Rotary Magyarországgal karöltve, együttes támogatással 40 józsefvárosi rászoruló családot egyenként 10 000 Ft értékű, kizárólag élelmiszerre fordítható utalvánnyal segített a napokban.

A leginkább rászorultak kiválasztásában a Club segítségére volt Stenczinger Csilla, a Losonci Téri Általános Iskola intézményvezetője, aki a legjobban ismeri a kerületben a leginkább nélkülöző családokat, valamint egy gyermekvédelemmel foglalkozó pedagógus és a kerület szociális ügyekkel foglalkozó munkatársa.

A Losonci Téri Általános Iskolát több mint 10 éve támogató Rotary Club Budapest-Margitsziget április elején át is adta az utalványokat a 40 kiválasztott családnak, követve a „Kétszer ad, aki gyorsan ad” mondást.

Józsefváros újság

top: 368px;”>