KIP2 Global Grant záró eseménye

Több, mint egy siker sztori

10 éve indult útjára a KIP. Egy, az amerikai Stanford egyetem által kifejlesztett edukációs módszer, mind a pedagógusok, mind a gyerekek számára öröm, mint az évek alatt ez már kiderült.

Hihetetlen, hogy az akkor gondokkal küszködő Losi tanárai, Stenczinger Csilla, Füredi Judit nyitottak voltak valami újra és belevágtak a klubunk ( főleg Stein János ) által javasolt vízióba. A magyar Rotary részéről Gondár György, Kézdi László, Réti László volt kormányzók álltak a projekt mögé.

B. Nagy Éva a KIP Nagyasszonya sietett a segítségünkre.

Valami csodálatos indult az útjára.

❤️A Nyírteleki iskola igazgatójának véleménye a KIP-ről:

“A módszer alkalmazásának eddigi pozitív tapasztalatai:

– a gyerekek örömmel vesznek részt a KIP-es órákon

– jó együttműködés a csoporton belül

– magatartási problémák csökkenése

– egymásra való figyelem

– közös feladatmegoldás, segítségnyújtás

– visszahúzódó gyerek aktív részvétele

– a “Mindenki jó valamiben “ elv érvényesülése, pozitív hatása a tanulók önismeretére, önbizalmára

– szociális kompetenciájuk fejlődése

– kommunikációs kézség fejlesztése

– szókincs , etikai érzék fejlesztése” ❤️

Pénteken ( május 24-én, a Deák Diák Általános Iskola és Gimnáziumban ) volt a záróünnepsége a második KIP Global Grant-nek. Szívet-lelket melegítő érzés volt látni az iskolák beszámolóját.

Egy nemzetközi projekt, a KIP1-nél 75 e$-os, KIP2-nél 42 e$-os budget-vel. Oroszlán része volt a projekt megvalósulásában többek között Tatai Katalinnak, Foundation felelősünknek, aki mindkét alkalommal a pályázatot írta és nyújtotta be a Rotary International felé és a projekt végén, időre a final reportot ( a végleges elszámolást ). Jánosnak, aki fáradhatatlanul gyűjtötte a támogatásokat véget nem érő levélváltásokkal.

Köszönjük a nemzetközi és hazai támogatásokat, a német D1940-nek, a berlini Gendarmenmarkt klubnak, a milánói Sud Ovest és a párizsi Quai d’Orsay kluboknak. A Szczeczini rotary klubnak, a hazai RC Miskolc-Tapolcának, Szentendre, Pécs, Tabán, Szeged-Tisza kluboknak és a nagyvonalú D1911 és Vulkán Agro Kft. támogatást.

KIP = Komplex Instrukciós Program, lehetővé teszi – a csoportos, innovatív, felállhatok-a-helyemről, mozoghatok közben, mégis elsajátítva a kötelezőt is- a hátrányos helyzetű, nehezebben tanuló gyermekek felzárkózását is.

A kezdeti KIP-próbált tanárokból, profi mentor csapat lett, B.Nagy Éva, Stenczinger Csilla, Földi Judit, közel 150 kollégát oktattak, így mintegy 2000 gyereknek segítve.

A Rotary International által követelt szigorú szabályok betartásában, dokumentációk készítésében Tarcsa Zoltán , Prekog Alfa Kft CEO-ja segédkezett.

KIP tankönyvek nálunk elérhetőek. Terjesszétek ezt a nagyszerű oktatási formát, jusson el minden magyar iskolába.

Folytatjuk…