A Rotarynál mindig tavasz van.

A Rotarynál mindig tavasz van.

A helyi és globális projektekben 1.2 millió Rotarys 35 ezer klubban, évi 16 millió munkaórában vesz részt.
Az indiai tigris, az újonnan megválasztott Rotary Világelnök, Shekhar Mehta úr, a Rotary Club Calcutta-Mahanagar tagja a következő mottóval: Serve to change lives – indul az új Rotary évben, 2021. július elsejétől.
Olyan, különböző foglalkozású emberek gyülekezete vagyunk, akik mindig valamilyen jótékonysági projekten munkálkodnak. Feladat van bőven és nem lehet túl nagy, hogy meg ne lehessen oldani. Ilyen például a gyermekbénulás elleni küzdelem, amit már találóan End Polio Now-nak hívunk, hiszen a 110 éves civil szervezet 35 éves kitartó munkája során eljutottunk oda, hogy már csak Afganisztánban és Pakisztánban fordul elő a Polio. Ehhez még mindig gyűjtenünk kell, hogy Afrika után ebben a két országban is eltűnjön a kór.
Színes a paletta, amiben érdekeltek vagyunk a munkánk során. Ilyen a rászoruló anyák védelme, a tiszta ivóvíz mindenkinek, a béke terjesztése, a fiatalok diákcsereprogramja, az új generációk megismertetése a segítés szépségével, a “zöld-rotary” program, grantok helyi és globális szinten vagy a különböző ösztöndíjakhoz juttatása azoknak a tehetséges gyerekeknek, akik szociálisan hátrányosabb környezetből indulnak.
Minden klub a maga helyi adottságához keresi és oldja meg a feladatokat.
Nos kedvet kaptál? Érzel magadban olyan sok energiát, tenni akarást, hogy résztvennél akár tagként vagy netalántán adományozóként? Akkor keresd valamelyik lakhelyed szerinti klubot, tájékozódj, sose késő! A jutalom a megsegítettek meleg, színtiszta őszinte mosolya, öröme, a lelked jól eső érzése és
a kialakuló barátságok köteléke.
A mi klubunk, a Rotary Club Budapest-Margitsziget most az online tanításhoz gyűjt még használható, dekódolt, smartphone-kat vagy laptopokat, töltőkábellel együtt. Ha épp a régit lecserélnéd , akkor Hotel Benczúrban, Budapest, Kézdi Ilona nevére leadhatod és azokkal a 8. kerületi Losonci téri általános iskolás gyerekekkel teszel jót, akik lemaradtak az online oktatásban, mert nincs otthon nekik ilyen. Az igény felmérése előzetesen Barabási Csilla intézetvezetővel megtörtént.
Ha nincs otthon, olyan régi készülék, amit átadnál, de szeretnél segíteni , akkor köszönettel adományokat is elfogadunk a következő számlaszámra:
Rotary Club Budapest-Margitsziget
(Unicredit Bank Hungary Zrt.)
10918001-00000414-72640006
IBAN: HU39109180010000041472640006
Swift code: BACXHUHB
Namaste! 🙏🏼