Történetünk

Rotary Club

Az RC Budapest-Margitsziget elmúlt 20 éve

Jószándék

Barátság

Segítőkészség

Rotary Club

Az RC Budapest-Margitsziget elmúlt 20 éve

 

A Rotary Club Budapest-Margitsziget története 1997. április 10-én kezdődött, amikor a klub alapító tagjai elhatározták egy új Rotary klub megalapítását. A charter ünnepséget az RC Szentendrével közösen tartottuk 1998.06.27-én. A klubunk legfontosabb erőssége a klubtagok egymás iránti barátsága volt, amelyet érdekes előadások, hazai és külföldi kirándulások, közösségi klub- és district események erősítettek. Az összefogás számtalan sikeres jószolgálati programot eredményezett, köztük is elsőként a Cseppkő utcai Gyermekotthon támogatását, majd egy nemzetközi összefogással megvalósult orvosi rendelő projektet a boldogkőváraljai Gondozó Otthonban.

Az elmúlt években egy hátrányos helyzetű diákokat oktató általános iskolában valósítottunk meg egy komplex integrációs programot. Szinte minden évben segítettük fiatalok részvételét a nemzetközi ifjúsági csereprogramban, Ausztráliától a Dél-Afrikai Köztársaságon át Finnországig és az USA-ig. Az eltelt 20 év során a klub jelentős szerepet töltött be a magyar és nemzetközi Rotary életében. Partnerklub-kapcsolatok jöttek létre az RC Bonn-Rheinbürckével, az RC Berlin-Gendarmenmarkt-tal, az RC Potenzával és az RC Paliccsal. A nemzetek közötti béke és megértés elmélyítését szolgálta a 2016-ban megvalósított Rotary Friendship Weekend programunk, amelyen 5 ország 6 Rotary klubjából 41 vendég vett részt.

Rotary Club

Budapest-Margitsziget

magyar district

A 2007-ben megalakuló magyar districtben korának és tapasztalatainak megfelelően district trainer lett. A DRFC vezetését 2004-ben adta át Bancsics Ferenc klubtársunknak, aki azt 2013-ig irányította. Kránitz Péter és Kézdi László barátunk assistant governorként segítették az 1911 számú magyar districtet. Kézdi László barátunkat megválasztották a 2019-2020. évi kormányzónak.
Rotary Club
Az eltelt 20 év során a klub példamutató közösségi munkát végzett, és egyes tagjai is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak klub- és district szinten. Köszönet és hála a családtagjainknak a szeretetért, a partner Rotary kluboknak a segítségért, a district vezetésének a támogatásért, de legfőképpen köszönet minden volt és leendő klubtagunknak a barátságért és az önzetlen szolgálatért.